Influenzavaccination

Gratis vaccination mod influenza og COVID-19 er desværre ikke et tilbud her i praksis i år

Fra 1. oktober 2023 kan du gratis blive vaccineret mod influenza, hvis du er fyldt 65 år, er gravid i 2. eller 3. trimester, lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko. Der kan samtidig vaccineres mod COVID19. Desuden anbefaler Sundhedsstyrelsen, at børn i alderen 2-6 år bliver vaccineret mod influenza.

Hidtil har din praktiserende læge kunnet tilbyde disse vaccinationer, men i år har myndighederne besluttet, at vaccinationerne i stedet tilbydes i regionale vaccinationscentre og hos andre private aktører. Vi beklager, at vi derfor ikke kan vaccinere, som vi plejer.

Er du 65 år eller over? Hold øje med din e-boks.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at alle borgere på 65 år og derover vil modtage en invitation til vaccination via Digital Post eller via et fysisk brev med information om, hvor og hvordan de kan blive vaccineret. 

Tidsbestilling for borgere på 65+ eller børn 

På alle hospitaler skal du have bestilt tid, før du møder op. Det gælder som udgangspunkt også for apotekerne, men enkelte apoteker tilbyder vaccination uden tidsbestilling ved drop-in. 

Du kan blive vaccineret for både covid-19 og influenza på samme tid. Man kan bestille tid på vacciner.dk

Tidsbestilling for borgere med særlig risiko

Hvis du mener, du hører til gruppen af borgere, der er i særlig risiko for at udvikle et alvorligt forløb med covid-19 eller influenza, er det muligt at visitere sig selv til vaccination. 

Det gør du ved at udfylde en tro- og loveerklæring, når du bestiller tid til vaccination via ”Selvvisitering” på vacciner.dk

Har du brug for hjælp til at booke eller ændre din tid?

Hvis du har brug for hjælp til at booke eller ændre din vaccinationstid, kan du fra 12. september ringe til vores bookingtelefon på tlf. 38 64 99 00 – tast 0. 

Telefonen er åbnet fra kl. 10 – 14 på hverdage fra 12. september